Vem vann OGAE Second Chance Contest 2024?

Jacqline representerade Sverige. Foto: ESC-Panelen

PANELEN TIPSAR. Efter sommarens interna omröstningar i OGAE-klubbarna i årets final av OGAE Second Chance Contest har klubbarna bestämt en vinnare. I och med att Sverige vunnit fjolårets upplaga hölls finalen i Borås i Sverige med Melodifestivalklubben som värd.

 

Resultat

Topp 3

1. Italien (364 p)

Annalisa
Sinceramente

 

2. Sverige (252 p)

Jacqline
”Effortless”

 

3. Norge (238 p)

KEiiNO
”Damdiggida”

 

 

Övriga placeringar


4. Finland (196 p)
Sara Siipola – Paskana


5. Serbien (178 p)
Konstrakta – Novo, bolje


6. Estland (131 p)
Ollie – My Friend


7. Spanien (119 p)
Angy Fernández – Sé quién soy


8. Tyskland (113 p)
Ryk – Oh boy


9. Tjeckien (70 p)
Mydy – Red Flag Parade


10. Danmark (50 p)
Basim – Johnny


11. Kroatien (47 p)
Marcela – Gasoline


12. San Marino (44 p)
Loredana Bertè – Pazza


13. Malta (34 p)
ERBA’ – Sirena


14. Litauen (8 p)
Shower – Impossible


15. Ukraina (6 p)
Ziferblat – Place I Call Home


16. Portugal (6 p)
João Borsch – …Pelas costuras

 

Sändningen

Om du missade sändningen kan du se den igen här nedan:

 

 

Fakta om årets OGAE Second Chance Contest

 

Sverige var för andra året i följd arrangörsland för årets OGAE-tävling där klubbarna runt om i Europa tog ställning till 16 bidrag som hade valts ut. Här inkluderat Rest of the Worlds val som blev San Marinos Loredana med bidraget ”Pazza”. Startfältet utgjordes av bidrag som hade tävlat i en publik ESC-uttagning i våras men ingen av låtarna hade vunnit sin uttagning utan som bäst kommit på andra plats. Albanien, Irland, Island, Lettland, Luxemburg och Moldavien, som alla också hade nationella uttagningar i våras, representerades däremot inte i denna final.

 

Hur avgjordes resultatet?

Fram till den 30:e augusti röstade 32 OGAE-klubbar (även klubbar som inte har med tävlingsbidrag var med och röstade) där respektive klubb delade ut poäng till tio favoritbidrag i de fasta valörerna 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Bidraget som efter alla klubbars omröstningar hade fått högst totalpoäng vann Second Chance Contest 2024 och det landets klubb får arrangera nästa års Second Chance.

Som vanligt kunde ett tävlande land inte rösta på sitt eget lands bidrag men övriga klubbar som inte hade ett tävlingsbidrag hade möjlighet att välja sin topp 10 bland alla 16 låtar.

De gästande klubbarna som röstade utan att ha med tävlingsbidrag var Andorra, Armenien, Australien, Belgien, Cypern, Frankrike, Grekland, Israel, Nederländerna, Nordmakedonien, Polen, Slovenien, Storbritannien, Turkiet, Ungern och Österrike.

 


 

Kommentera