Vilka tävlar i OGAE Second Chance Contest 2024?

Jacqline representerar Sverige. Foto: ESC-Panelen

PANELEN TIPSAR. Nu är det officiellt bekräftat vilka 16 länder som kommer att delta i 2024 års upplaga av OGAE Second Chance Contest.

 

Fakta om årets upplaga

Förra året var Sverige arrangörsland för uttagningen och vann på hemmaplan varför det åter blir Sverige, eller snarare Melodifestivalklubben i Sverige, som får hålla i tävlingen. Årets upplaga kommer att innehålla 16 bidrag. Inför omröstningen har varje klubb själva fått vara med och rösta fram vilken låt som ska representera deras klubb, och det enda kravet är att det inte får vara låten som vann uttagningen. Länder som saknar OGAE-klubb tävlar under en egen kategori kallad Rest of the World som i år röstade fram San Marinos Loredana med bidraget ”Pazza” som sin representant.

Även om 16 bidrag tävlar var det faktiskt 22 länder som hade publik uttagning inför Eurovision i Malmö. Det betyder att Albanien, Irland, Island, Lettland, Luxemburg och Moldavien inte representeras i finalen av något tävlingsbidrag.

 

När pågår omröstningarna?

Fram till den 30:e augusti röstar OGAE-klubbarna i respektive land (även klubbar som inte har med tävlingsbidrag är med och röstar) och precis som i Eurovision delar varje klubb ut poäng till tio favoritbidrag som får poängerna 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Ett tävlande land kan inte rösta på sig själva, dvs. Sverige kan inte rösta på Sveriges låt. Bidraget som efter alla klubbars omröstningar har fått högst totalpoäng vinner Second Chance Contest 2024. Exakt när resultatet presenteras är i skrivande stund inte känt.

 

Startfältet

Nedan presenteras startfältets tävlingsbidrag enligt den lottade startordningen.


01. Sverige

Jacqline – Effortless


02. Serbien

Konstrakta – Novo, bolje


03. Spanien

Angy Fernández – Sé quién soy


04. Norge

KEiiNO – Damdiggida


05. San Marino (Rest of the Worlds val)

Loredana Bertè – Pazza


06. Kroatien

Marcela – Gasoline


07. Tyskland

Ryk – Oh boy


08. Ukraina

Ziferblat – Place I Call Home


09. Finland

Sara Siipola – Paskana


10. Tjeckien

Mydy – Red Flag Parade


11. Italien

Annalisa – Sinceramente


12. Malta

ERBA’ – Sirena


13. Litauen

Shower – Impossible


14. Portugal

João Borsch – …Pelas costuras


15. Danmark

Basim – Johnny


16. Estland

Ollie – My Friend

 


 

Kommentera