Markus topp 30: Utröstade semifinalister i Eurovision (del 4)

PANELENS PROJEKT. I år (2024) uppmärksammar vi 20-årsjubileumet med Eurovisions semifinalsystem. Vi har tidigare presenterat 292 låtar som har tävlat i dessa program men inte fick någon finalplats och nu tänkte vi göra våra topplistor. Denna gång är det vår skribent Markus som har gjort sina val och i denna del presenteras plats 15 till 11.

 

Plats 15: San Marino 2013

Valentina Monetta
”Crisalide (Vola)”

Motivering: Inför ESC 2013 var det flera fans som trodde att San Marino skulle knipa sin första finalpalts. Men icke, de fick snällt vänta ett år till. Crisalide är i min mening den bästa låten Valentina Monetta ställt upp med i eurovision, hade föredragit om den gått till final istället för Maybe.

ESC-resultat: Låten placerade sig på 11:e plats med 47 poäng i sin semifinal, vilket var 17 poäng från en finalplats!

 

 

Plats 14: Tjeckien 2015

Marta Jandová & Václav Noid Bárta
”Hope Never Dies”

Motivering: Många, inklusive jag själv blev nog väldigt glada när det stod klart att Tjeckien skulle återvända till tävlingen. Och med vilken mäktig låt de kom tillbaka med! Marta & Václavs röster fungerar så himla bra ihop, de verkligen förstärker hela låten

ESC-resultat: Låten placerade sig på 13:e plats med 33 poäng i sin semifinal

 

 

Plats 13: Belarus 2015

Uzari & Maimuna
”Time”

Motivering: Belarus bästa bidrag enligt mig. Jag blir fortfarande lika betagen av låten mystik nu som då. Kan hålla med om att liveframträdandet lämnade något mer att önska, men tycker en missad finalplats var ett väl hårt straff, speciellt då flera mycket sämre låtar tog sig vidare.

ESC-resultat: Låten placerade sig på 12:e plats med 39 poäng i sin semifinal

 

 

Plats 12: Kroatien 2010

Feminnem
”Lako je sve”

Motivering: Min vinnare år 2010. En strålande vacker och trollbindande ballad i all sin lågmäldhet. Ännu ett exempel på en låt som kan ha varit en aning för subtil för Eurovision.

ESC-resultat: Låten placerade sig på 13:e plats med 33 poäng i sin semifinal

 

 

Plats 11: Polen 2006

Ich Troje
”Follow My Heart”

Motivering: Min vinnare 2006. Om inte Serbien-Montenegro fått rösta det här året hade Polen gått vidare istället för Nordmakedonien. Synd…

ESC-resultat: Låten placerade sig på 11:e plats med 70 poäng i sin semifinal, vilket bara var sju poäng från att få en finalplats!

 

 

I nästa del följer bidragen som placerade sig på Markus’ topplistas plats 10 till 6. Missa inte det!

 


 

Kommentera