Azerbajdzjan bekräftar deltagande i Eurovision 2025

NATIONELLA UTTAGNINGAR. TV-bolaget İTV (İctimai Televiziya) i Azerbajdzjan har bekräftat att Azerbajdzjan ska delta i Eurovision 2025. De har även öppnat en antagning för att hitta artister och tävlingsbidrag.

 

Hur ser upplägget ut?

I skrivande stund har İTV inte sagt hur artist och bidrag ska utses till tävlingen. De senaste åren har man alltid valt internt men om det blir så även denna gång låter vi tills vidare vara osagt. Däremot har İTV öppnat en antagning dit intresserade artister och låtskrivare kan skicka in förslag på tävlingsbidrag. Det regelverk som finns är det som gäller för Eurovision i stort, däribland att tävlingsbidraget ska vara ett nyskrivet originalverk som inte är eller har varit publicerad på offentliga kanaler, åtminstone inte före den 1:a september 2024.

 

Var skickas låtar in?

Om du vill skicka in ett tävlingsbidrag till Azerbajdzjans uttagning ska du skicka låten i mp3 192 kbps-format tillsammans med en kort biografi om artisten samt fotografi och information om låtskrivaren/na. Adressen allt skickas till är song@eurovision.az

Sista ansökningsdag är satt till den 15:e september.

 


 

Kommentera